O poduzeću Pribudić-Borčić d.o.o.

Tvrtka P&B osnovana je 1998. godine kao logična posljedica dugogodišnjeg zajedničkog sportskog rada Ive Pribudića i Josipa Borčića u utrkama državnog Prvenstva i Alpe-Adria Kupa.

Ivo kao vozač i Josip kao tehnička potpora osvojili su državna Prvenstva 1996., 1997. i 1998. godine, te dva puta međunarodni Alpe-Adria Kup 1996. i 1997. godine.

Za napomenuti je da je Ivo i kao trostruki uzastopni Prvak osvojio i prestižnu "Zlatnu kacigu", nagradu Hrvatskog Motociklističkog Saveza. Ulazak u svijet poduzetništva pokazao je da Ivo i Josip nisu samo u sportu težili vrhu, već su to nastavili i na poslovnom planu.

Svoj pobjednički team iz utrka dodatno su kroz godine rada pojačali mladim ljudima direktno vezanim uz svijet motora, sa velikim znanjem o motociklizmu, koji su Vam uvijek spremni pomoći pravim savjetom i preporukom.

Kao posljedica stalnog ulaganja i težnje da se prate trendovi i potrebe tržišta, 2006. godine otvorena je i dodatna podružnica tvrtke u Splitu, pod nazivom "Yamaha Marine", specijalizirana za nautički program branda Yamaha, te gumena plovila Novomar i plastične brodove Marvel. Slijedom velikog interesa i potreba poslovanja prodavaonica je 2007. proširena na dvostruko više prodajnog prostora, uz stalni postav izložbenih brodova u obližnoj lučici Zenta.

S obzirom na odlične prodajne rezultate na Splitskom području, od hrvatskog uvoznika Yamahe, tvrtka P&B dobila je poziv da otvori i poslovnicu u Šibeniku, što je i realizirano tijekom 2007. godine. Tamo, na preko 200 m2 i dvije etaže najmodernijeg izložbeno-prodajnog prostora možete vidjeti cjelokupnu ponudu Yamahe koja uključuje cestovni i nautički program. Broj zaposlenika povećan je na 10.

U ponudi uz Yamahine rezervne dijelove i dodatnu opremu nudimo auspuhe Akrapovič, nosače, vjetrobrane, štitnike i kufere Kappa, ulja Silkolene i Castrol, kacige Shark, Suomy, HJC, Airoh i ARC, moto odjeću Spool, Modeka, Held i Glaring, Čizme Gaerne i Forma, ručke Progrip, svjećice NGK...

2010. Postali smo ovlašteni uvoznici za cerade za skutere i motocikle Spinelli, te za opremu za skutere i kacige ONE (Italija)

2011. Marine salon selimo na veću lokaciju. Postali smo generalni uvoznici svjetski poznate moto odjeće Rev'it! (Nizozemska) te kaciga i moto odjeće Nitro (Velika Britanija). Započeli smo uvoz i prodaju auspuha MIVV (Italija)

2012. Dobili smo veliko priznanje te smo postali jedini, ekskluzivni, generalni uvoznici za kacige Shark (Francuska), za moto čizme i cipele TCX (Italija) i disk pločice GOLDFREN (Češka), te ovlašteni uvoznici pojaseva i štitnika Zandona.

2013. Postali smo ekskluzivni zastupnici za moto odjeću BERING te opremu za motocikle BAGSTER (Shark grupacija, Francuska), za proizvode Monster Energy, Valentino Rossi odjeću VR46, kacige Nau (Portugal), rukavice Racer (Austrija), akumulatore BS i Fulbat (Francska), Moto i bifocal naočale Global Vision .

2014. Postali smo ovlašteni uvoznici plastičnih i gumenih čamaca Nuova Jolly, Lomac i Karnic. Započeli smo našu prvu suradnju sa Kinom: postali smo uvoznici kaciga Nenki koje se proizvode za nekoliko poznatih svjetskih brendova koji u svojim ponudama imaju i kacige Nenki, ali pod svojim imenom. Nastavili smo suradnju sa tvrtkom Valtermoto.

2015. Otvaramo novu i veću poslovnicu u Šibeniku na novoj lokaciji. Postali smo generalni uvoznici kaciga KYT (Indonezija, vlasnici Suomy grupacije). Broj zaposlenika povećan je na 13.

2016. Pokrećemo internet trgovinu ( Webshop ). Postali smo ovlašteni uvoznici kaciga SUOMY (Italija), rukavica ORINA (Njemačka), kaciga i moto odjeće Unik (Španjolska), te komunikacija za kacige INTERPHONE. Postali smo i ovlašteni prodavatelji tvrtke Rizoma (Italija).

2017. Povećali smo broj zaposlenika na 15. Više od polovice zaposlenika su dio našeg teama preko 10 godina. Postali smo uvoznici upravljača i ostale opreme WRP (Italija) te kaciga BHR (Italija / Kina).

2018. Postali smo generalni uvoznici za kacige Arai (Japan) i kacige AGV (Italija).